KAN VI HJÆLPE?
7010 4343

BESØG FERIEPARKER I UNGARN

Skønne ferieparker og ferieboliger i Ungarn
Besøg en af Dansk Bilferies dejlige ferieparker i Ungarn, så er du sikker på at skabe en uforglemmelig ferie for dig og din familie. Ungarn byder på mange spændende oplevelser med gamle traditioner, en rig historie, interessante storbyer og fantastisk natur. Ungarn er et land der har noget til en hver smag. Læs mere
AAA certificeret -
højeste kreditvurdering
Go'e anmeldelser
på Trustpilot
Medlem af
Rejsegarantifonden
Populære rejsemål i Ungarn
SE PÅ KORT
Besøg Central Ungarn og kom tæt på Ungarns smukke natur, venlige befolkning og spændende mad. Kun kort tids kørsel fra storbyen Budapest kan du nyde din ferie i en af Dansk Bilferies skønne ferieboliger, her skaber du rammerne for en fantastiks ferie med din familie.
Gamle traditioner
Hjertet i Centraleuropa
Fine shoppingmuligheder
Besøg Balaton-søen
SE PÅ KORT

Læs mere om Ungarn

Hvorfor feriebolig i Ungarn?
Ungarn har masser at byde på både i form af oplevelser, afslapning og spændende aktiviteter, så der er mange gode grunde til at vælge Ungarn som dit næste feriemål.

  • Ferieparker med høje standarder
  • Spændende historie og kultur
  • Dejlige badestrande, blandt andet ved Balatonsøen
  • Et spændende køkken
  • Smuk natur
Besøg ferieboliger i Ungarn
Med en feriebolig i en af Dansk Bilferies mange dejlige ferieparker i Ungarn, kan du være med til at skabe rammerne for en fantastisk ferie med hele familien. I Ungarn er der rig mulighed for spændende aktiviteter og oplevelser for både store og små.

Book din feriebolig online her på siden eller kontakt en af vores dygtige ferierådgivere på 7010 4343, de kan hjælpe og rådgive dig til at finde den helt rette feriebolig til dig og din familie. 

Kultur og historie

Historie
Ungarn har en flere tusinde år gammel historie, fyldt med spændende begivenheder, store kampe, forskellige konger og mange fjender.

Ungarerne var oprindeligt et nomadefolk som overtog landet omkring år 895. Herefter har der været utallige kampe i landet, det har været splittet i flere dele og er blevet samlet igen. Ungarerne blev uafhængige i 1711.

Ungarn har været medlem af EU siden 2004 efter mange års forhandlinger.
Traditionsrig kultur
Ungarn har en fyldig og traditionsrig folkekultur, som ikke kun udstilles på museer, men også udleves i mange små landsbyer rundt omkring i landet. For hvert område i Ungarn kan du opleve forskellige kulturelle tiltag.

Besøg nogen af de mange små landsbyer og oplev at blive taget tilbage i tiden. Flere steder bliver der til stadighed lavet mad på traditionel vis, og du kan se ældre kvinder i smukke traditionelle klæder. Besøg fx den velbevarede landsby Hollokó, her lever de lokale et traditionsbundet liv, som du kan få lov til at opleve på nært hold.

Spændende gatronomi og udsøgte vine

Søde sager
Der er et væld af søde lækkerier at kaste sig i krig med når du besøger Ungarn, så hold dig ikke tilbage. Prøv fx den fantastiske kürt?skaláca (skorstenskager), lækrer skorstenslignende kager, eventuelt drysset med sukker eller betrukket med chokolade.

Vine
Ungarn er særligt kendt for søde vine fra Tokaj regionen, men landet har faktisk meget mere at byde på når det kommer til vin. Besøg et af de 22 vindistrikter, og få en smag af de ungarnske vinmarker. Nogle af de mest kendte vindistrikter er Tokaj, Kunság, Csongrád og Hajós-Baja.
Fyldige supper og lækre pølser
Den ungarnske madkultur har et spændende mix af asiatiske, tyske, italienske og slaviske elementer. Et af hovedelementerne i det ungarnske køkken er kød, særligt fjerkræ, svinekød og oksekød, og det er ikke unormalt at lave mad over åben ild og bruge lang tid på det. Goulash er en af landets nationalretter, og aboslut noget man skal prøve når man er i Ungarn. En fyldig suppe med store stykker mørt okse- eller kalvekød.

Ungarn er også kendt for at producere lækre pølser, de mest populære pølser laves i Gyula og Csaba. Kommer du i nærheden af Balatonsøen er det en nødvendighed at prøve nogen af de lækre fiskeretter de har i området, få eventuelt en dejlig lavendellikør til.

Oplevelser til store og små

Vandleg
Ungarn byder på et utal af vandparker, så der er masser af underholdning for de små, hvis ikke spabadene kan holde dem interesserede længe nok. Langt de fleste spabade tilbyder faktisk ofte et område med plads til leg og sjov. Men slå også et smut forbi nogen af de helt store vandparker.

Tag fx til Zalaegerszeg, hvor de har Ungarns største bølgebassin eller besøg Abádszalók hvor du kan opleve vandrutchebaner i lange baner.
Spa og Wellness
Ungarn har et væld af muligheder og tilbud når det kommer til medicinske, helbredsmæssige og wellness behandlinger. Her har du mulighed for at slappe af i varmt vand fyldt med mineraler i smukke omgivelser, få en dejlig massage, en muddebehandling eller noget helt tredje.

Besøg fx Zalakaros i det sydvestlige Ungarn tæt ved Balationsøen. Området er kendt for deres helende vand, som du har muligheden for at dyppe dig i, omgivet af smukke vinmarker og frugtplantager. Andre berømte spabyer er fx Eger, Miskolctapolca og Héviz.

Klima og vejr

Vejr
Om sommeren har Ungarn en gennemsnitstemperatur på omkring 20-25 grader med lav fugtighed, om natten er det noget køligere. Der kommer regelmæssige regnbyer i Ungarn og tordenstorme er heller ikke ualmindeligt.
Klima
Med landegrænser mod Slovakiet, Rumænien, Serbien, Kroatien, Slovenien, Østrig og Ukraine, har Ungarn ingen kyststækninger til rådighed. Ungarns klima klassificeres som kontinentalt, og har derfor tørre og varme somre, og milde vintre hvor der forekommer meget sne.
SAMMENSÆT SELV ØNSKEDE BOLIGER
DIN BESTILLING
Til toppen